Monday, July 23, 2012

Dengan kelajuan Internet yang semakin pantas di Malaysia, pasar malam kini hanyalah tempat untuk membeli sate dan bukan lagi DVD cetak rompak. Nikmati kuah kacang kegemaran anda sambil menonton filem yang anda download menggunakan langkah-langkah di bawah: Cara-cara untuk cari dan download movie/lagu dari Internet 1. Lancarkan jDownloader terlebih dahulu. 2. Buat carian di Internet menggunakan nama filem/lagu dan tambahkan perkataan ‘rapidshare’ Contohnya saya taipkan “Before Sunrise rapidshare” dan enjin carian akan memaparkan pelbagai hasil, klik mana-mana pautan yang diberikan (laman kegemaran saya adalah Filestube)

3. Salin pautan yang diberikan pada laman web tersebut. Jangan muat turun melalui pelayar web anda, sebaliknya gunakan jDownloader.
4. Pautan yang anda salin tadi akan ditangkap oleh jDownloader secara automatik, pada bahagian Linkgrabber. Klik pada butang ‘Play’ untuk memulakan muat turun.
Apa yang sangat berguna pada jDownloader adalah, ia akan mengatasi semua had dan masa menunggu yang selalunya diberikan oleh laman perkongsian fail seperti Rapidshare dan Megaupload. Jadi setelah anda memulakan muat turun, anda hanya perlu tunggu sehingga iany selesai. Namun terdapat juga sesetengah laman web yang memerlukan anda memasukkan captcha, yang mana anda boleh taipkan ia pada jDownloader itu sendiri. Selain memasukkan perkataan Rapidshare pada enjin carian, anda juga boleh cuba laman web lain seperti Megaupload, Filesonic, dan banyak lagi. Untuk mencari lagu pula, Mediafire adalah laman web yang paling popular. Jika anda disekat daripada membuka Filestube, Rapidshare, dan sebagainya – gunakan kaedah Google DNS untuk melepasi sekatan itu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...